Zorgboerderij Tinteler 

"Hihihi!" de paarden hebben wel weer zin in wat hooi! 'Jouw' paarden, want jij bent verantwoordelijk voor hun verzorging. Je lievelingspaard komt algauw op je af, en je aait hem even lekker door zijn manen. Dan pak je het voer. "Hoe gaat het vandaag? Wil je zo lekker naar buiten?" spreek je hem toe, terwijl je de bak Priorus onder zijn neus zet. Onmiddellijk begint hij te eten, wat een honger. De andere paarden beginnen ook te hinniken want ook zij willen eten en de wei in. Als alle paarden hebben gegeten breng je ze samen met wat andere collega's naar de wei. Je blijft nog even staan kijken hoe ze al rennend door de hele wei gaan. Dan ga je weer verder met werken want je weet dat de stallen ook schoongemaakt moeten worden. Voor je het weet is het alweer tijd om te lunchen in de kantine met alle medewerkers, gezellig!  

In het kort

Boerderij Tinteler is een leuke en leerzame werk- en dagbestedingsplek, waar mensen met diverse beperkingen terecht kunnen. Dankzij jouw hulp zorgen wij ervoor dat het boerenbedrijf goed draaiende blijft! Je houdt je hier bezig met dierverzorging, het beheren van het hout areaal en in het voorjaar en de zomer in de moestuin. De producten van de moestuin worden verkocht in een kraampje aan de weg. Dit verkopen wij door mond-tot-mond reclame te doen.  

Ligging

Deze unieke locatie ligt in een natuurgebied van Oldenaller in het agrarische buitengebied van Putten. Natuurmonumenten heeft dit gebied in beheer. Het bijzondere van dit gebied is dat er naast agrarische activiteiten ook ruimte is voor de natuur. Ook de boerderij vindt dit belangrijk en draagt dus haar steentje bij aan een goede balans.  

Ruimtes

Naast de stallen voor de koeien, paarden en voor de kleine dieren, is er een kantine voor de medewerkers en de begeleiders. Hier kun je even lekker bijkomen van al dat harde werk. In de winter hebben wij lekker de palletkachel aan en bij mooi weer zitten wij buiten aan de picknicktafel. 

Wat kun jij bij ons op de  boerderij komen doen als dagbesteding.

Je kunt bij de boerderij van alles doen, je kunt met dieren en/of buiten werken. Ben jij een sterke en stoere vent of dame, dan kun je bijvoorbeeld hout kloven of je motorzaagcertificaat halen. Zodat je in de omgeving bomen mag omzagen. Of hou je van koeien, dan mag jij de stallen uitmesten en de koeien voer geven. Als je meer van paarden houdt, is daar ook genoeg werk te doen. Verder lopen er ook nog kippen, cavia's en Kune Kune varkens. Tot slot kun je werken in de moestuin, als je groene vingers hebt. De groenten en het fruit verkopen we ook aan de weg. 

Wie werken hier zoal

Hier werken allerlei verschillende mensen, ieder met zijn mogelijkheden en interesses. Mensen die bij ons werken hebben allemaal weer andere beperkingen. Zo hebben wij ook iemand met een auditieve beperking. Communicatie is dus uitermate belangrijk. Er zijn ook mensen die meer belevingsgericht aan het werk zijn op de boerderij.  We hebben goed contact met de woningen en zorgbetrokkenen.

Cliënt vacature

Vacature voor Cliënten:
Vind jij het leuk om met dieren te werken? Word jij blij van buiten zijn? 

Heb jij voorkeur voor elke keer dezelfde taak of juist elke keer wat anders?

Vind jij paarden of koeien leuk? Of ga jij liever in onze moestuin aan de gang?

Ja? Dan is een leerwerkplek bij ons op zorgboerderij Tinteler misschien wel iets voor jou!

 

Wat ga je doen?Je zorgt samen met alle andere collega's dat de dieren worden verzorgd. Ik hoor je denken, wat hoort daar allemaal bij? Onder andere het voeren van de dieren, elke dag vers water geven, uitmesten van de stallen zodat bijvoorbeeld de paarden weer een hygiënische stal hebben. 

Maar ook het naar de wei brengen van de paarden, stallen vegen, als het weer de tijd van het jaar is gaan we hooibalen halen als de loonwerker ze klaar heeft, gaan we naar een stuk bos om bomen te zagen, zorgen we dat we op tijd onze pauzes houden en hebben we het gezellig met elkaar. Wij kijken samen met jou naar wat het beste bij jou past, waar jij in wilt groeien en natuurlijk wat jij ook leuk vindt om te doen ook al horen soms niet leuke dingen er ook een beetje bij.

 

Wat kun je al en/of wat ga je leren?

Samen met jou gaan wij kijken naar wat jij nog graag zou willen leren of waar je beter in zou willen worden. Het kan zijn dat je graag wilt leren om:

 • Zelfstandig taken uit te voeren. 
 • Gras te maaien met een zitmaaier. 
 • Samen te werken. 
 • Nieuwe uitdagingen aan te gaan.
 • Een certificaat te halen voor de bosmaaier. 
 • Dieren te verzorgen.

En/Of hoe het is om een echte boer(in) te zijn. 

 

Dit vragen wij van jou:Om bij ons te werken heb je geen ervaring nodig. 

Wel is het handig als je: 

 • Van dieren houdt. 
 • Buiten werken niet erg vindt. 
 • Niet schrikt van vieze handen (Zo wel hebben wij ook handschoenen 😉)
 • Het leuk vindt om te leren. 
 • Graag samenwerkt of juist heel zelfstandig.
 • Houdt van gezelligheid! 

 

Meer over zorgboerderij Tinteler:

Wanneer je over het zandpad de Tintelersteeg op rijdt/fietst kom je al snel het bord tegen met 'Zorgboerderij Tinteler'. Dat is onze zorgboerderij, een mooie leerwerkplek. Op de boerderij wonen ongeveer 10 jonge koeien en hebben wij een pension voor paarden. Ook hebben wij een klein veulen opfok wat betekend dat er ook af en toe veulentjes geboren worden. Er wonen ook wat kippen, cavia's en een aantal Kune Kune varkens op de boerderij.  Er is altijd werk genoeg maar er is ook tijd voor gezelligheid, spelletjes of even gezellig kletsen met elkaar.

Contact 

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt hen op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.